Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová TASR
20. marca 2024, 14:27
Čas čítania 1:03

Zvládol by si monitor pre deviatakov? Vyskúšaj si Testovanie 9 zo slovenského jazyka a z matematiky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žiaci dnes absolvovali test z matematiky a vyučovacieho jazyka slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra.

Viac ako 49-tisíc žiakov z 1 643 škôl dnes absolvovalo celoslovenské Testovanie 9. Zvládol by si deviatacky test? Otestuj svoje vedomosti zo slovenského jazyka a z matematiky.

Na testovaní 9 sa zúčastnili žiaci deviateho ročníka základných škôl, štvrtého ročníka gymnázií a tanečných konzervatórií s osemročným vzdelávacím programom a prvého ročníka stredných škôl s päťročným vzdelávacím programom prijatí na vzdelávanie v strednej škole z ôsmeho ročníka základnej školy.

Žiaci dnes absolvovali test z matematiky a vyučovacieho jazyka slovenský jazyk a literatúra, maďarský jazyk a literatúra.


Vo štvrtok 21. marca absolvujú žiaci zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským test z predmetu slovenský jazyk a slovenská literatúra a žiaci školy s vyučovacím jazykom ukrajinským absolvujú test z predmetu ukrajinský jazyk a literatúra.


Testy zo všetkých vyučovacích predmetov okrem ukrajinského jazyka a literatúry pozostávajú z 30 úloh. Test zo slovenského a z maďarského jazyka a literatúry obsahuje popri 20 úlohách s výberom odpovede aj desať úloh s tvorbou krátkej odpovede.

14. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 4:11 KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje?

Matematický test je zostavený z 15 úloh s výberom odpovede a z 15 úloh s krátkou číselnou odpoveďou. Žiaci budú mať na riešenie testu zo slovenského jazyka a z maďarského jazyka k dispozícii 70 minút a na riešenie testu z matematiky 90 minút.

Náhradný termín testovania 

Pre žiakov, ktorí sa z vážnych, predovšetkým zdravotných dôvodov nemôžu zúčastniť na marcovom riadnom termíne, je určený náhradný termín, ktorý je stanovený na 4. a 5. apríla v školách, ktoré určí príslušný regionálny úrad školskej správy.


Výsledky žiakov z testovania v elektronickej podobe získajú základné školy aj stredné školy 19. apríla. Výsledkové listy žiakov budú školám doručené elektronickou poštou do 10. mája.

Testovanie 9, monitor
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia