Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
21. marca 2024, 7:55
Čas čítania 0:37

Slovákov čaká prudká zmena počasia. Už o pár hodín budú musieť vymeniť šatník

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počasie uplynulých i nadchádzajúcich dní pripomína jazdu na horskej dráhe.

Slovensko čaká po chladných dňoch a nočných či ranných mrazoch vlna oteplenia, ktorá v sobotu môže vygradovať až do búrok, informuje iMeteo.

Meteorológovia upozorňujú, že na naše územie prichádza tlakové pole, ktoré prinesie veľa oblačnosti, no minimálne nasledujúcich pár hodín žiadny dážď. Nasledujúce dni sa teda budú niesť v znamení oblačného, no teplého počasia.

Denné teploty začnú na našom území stúpať dokonca nad hranicu 15 °C. Najteplejšie počasie by malo byť v sobotu, keď sa teploty v najteplejších regiónoch Slovenska môžu vyšplhať až k 20 °C.

Búrky a vietor 

Predpovede počasia na sobotu avizujú pomerne nezvyčajnú a potencionálne veľmi nebezpečnú situáciu v podobe búrok. Meteorológovia podľa najnovších numerických modelov predpovedajú, že počas sobotňajšieho popoludnia by mal začať postupovať výrazný studený front, ktorý prinesie intenzívne zrážky a dokonca aj búrky. 

Nehrozia len búrky, ale aj silný nárazový vietor, ktorý by mohol dosahovať rýchlosť až okolo 30 m/s. Počas nedele sa musia Slováci opäť pripraviť na prudké ochladenie. 

Silný nárazový vietor.
Silný nárazový vietor. Zdroj: iMeteo
Domov
Zdieľať
Diskusia