Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
21. marca 2024, 21:03
Čas čítania 0:24

Na cestách budú „striehnuť“ špeciálne radary. Nezodpovedným vodičom nepomôžu ani overené triky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Radary na kontrolu dodržiavania maximálnej povolenej rýchlosti na dlhších úsekoch majú aj v susednom Rakúsku.

Na cestách pribudnú radary, ktoré si posvietia na nezodpovedných vodičov. Radary budú kontrolovať dodržiavanie maximálne povolenej rýchlosti na dlhších úsekoch.

Vozidlo tak zaznamenajú na začiatku aj na konci úseku. To, či vodič porušil zákon, zistia podľa času, za aký danú cestu prešiel, informuje Topspeed.sk.

Špeciálne zariadenia, ktoré sú zamerané na úsekové merania rýchlosti, budú využívať dopravní policajti na diaľničnom úseku D1 pri Bratislave. „Úsekové meranie rýchlosti by malo začať fungovať až po presmerovaní dopravy z diaľnice D1 na obchádzkové trasy,“ uviedli slovenskí diaľničiari. 

Takéto radary využívajú napríklad v susednom Rakúsku. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok chce investovať do tohto typu zariadení najmä v slovenských tuneloch.

Diaľnica D1.
Diaľnica D1. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Domov
Zdieľať
Diskusia