Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
23. marca 2024, 10:25
Čas čítania 0:30

V Actione predávali obľúbenú americkú sladkosť. Z pultov predajní ju museli okamžite stiahnuť, nevyhovela kontrole

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Farebné Nerds cukríky obsahovali nepovolené množstvo farbiva.

V populárnom diskonte Action na Slovensku predávali americké cukríky značky Nerds. Kontrola vzorky z predajne vo Zvolene preukázala, že výrobok nie je vhodný na konzumáciu, obsahuje totiž prekročené množstvo farbiva.

Problémom boli cukríky Nerds rainbow candy s dátumom spotreby 30. novembra 2025. „Vzorka nevyhovela pre zistenie prekročenia najvyššieho povoleného množstva syntetického farbiva žltá SY (E110). Výrobok bol na Slovensko dodaný z Holandska,“ napísala na webe Štátna veterinárna a potravinová správa SR. Výrobok už stiahli z predajní.

„Tým bolo porušené Nariadenie EPaR (ES) č. 1333/2008 o prídavných látkach v potravinách pre prekročenie najvyššieho množstva farbiva Žltá SY (E110). Maximálny limit je 35,0 mg/kg, vo vyšetrovanej vzorke bola nameraná hodnota 41,9 mg/kg,“ konkretizovali úrady. 

Cukríky sa už pravdepodobne na trhu nenachádzajú. Action ich z predaja stiahol v plnom rozsahu.

Ilustračný záber.
Ilustračný záber. Zdroj: Flickr
Domov
Zdieľať
Diskusia