Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
23. marca 2024, 17:31
Čas čítania 0:30

Na Telegrame sa šíri absurdný hoax o voľbách. Zameraný je aj na voličov Andreja Danka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa stane, ak svoj hlas odovzdáš Andrejovi Dankovi či Róbertovi Švecovi, ktorí už nekandidujú?

Na Telegrame sa šíri hoax súvisiaci s aktuálne prebiehajúcimi prezidentskými voľbami. Fámy, ktoré kolujú po internete, sa týkajú kandidátov Andreja Danka a Róberta Šveca. Tí sa pár dní pred voľbami vzdali kandidatúry. Podľa internetovej konšpirácie sa však hlasy voličov odovzdané menovanej dvojici započítajú iným kandidátom.

Celý priebeh prezidentských volieb môžeš naživo sledovať spoločne s nami.

Projekt Hoaxy a podvody na Facebooku upozorňuje, že ide o výmysel. „Nie je to pravda. Ak zakrúžkujete niekoho z tejto dvojice, vaše hlasy budú podľa Ministerstva vnútra SR neplatné,“ uvádzajú. 

Stránka zároveň dodáva, že voliči v každej volebnej miestnosti nájdu informácie o odstúpených kandidátoch. „Ich mená sú stále na hlasovacích lístkoch preto, lebo sa kandidatúr vzdali po ich vytlačení. Ide o štandardný proces, ktorý sa viaže na všetky druhy volieb a mnohokrát sa už stal.“

Domov
Zdieľať
Diskusia