Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
25. marca 2024, 20:14
Čas čítania 0:40

Slováci môžu využiť volebný vlak z Česka. Po jednoduchej registrácii sa k voľbám dostaneš zadarmo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vlak pôjde cez Prahu a Brno.

Iniciatíva Mladí proti fašizmu v spolupráci s Českými dráhami organizuje volebný vlak, ktorý prepraví zdarma stovky ľudí. Vlak prejde v piatok 5. apríla trasu z Prahy cez Brno až do Bratislavy. Prepraviť sa ním môžu najmä študenti, no i Slováci žijúci v Česku, informujú na webe Volebný vlak, kde si môžeš lístok zakúpiť.

„Keďže sú to väčšinou študenti, ktorí môžu mať väčší problém zaplatiť za lístok, v prvých kolách registrácie budeme preferovať ich. Neskôr sa registrácia otvorí pre všetkých. Dokopy plánujeme pomôcť prepraviť až 700 ľudí,“ píšu na webe. 

Iniciatíva zbiera peniaze aj na to, aby v prípade zaplnenia vlaku vyslala takisto dva volebné autobusy, ktoré by prepravili ďalších ľudí. 

Druhé kolo prezidentských volieb sa uskutoční 6. apríla. Slováci v nich nemôžu hlasovať zo zahraničia. „Nestrať svoj hlas a nenechaj druhých, aby rozhodovali za teba. Vráť sa s nami bezplatným volebným vlakom 5. apríla domov na Slovensko z Prahy alebo Brna a poď voliť!“ pozýva iniciatíva k voľbám.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mladí proti fašizmu (@mladiprotifasizmu)

Domov
Zdieľať
Diskusia