Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
26. marca 2024, 12:02
Čas čítania 0:25

„Nie je dôvod šíriť paniku.“ Zuzana Čaputová reagovala na mimoriadne opatrenia počas veľkonočných sviatkov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Opatrenia, ktoré prijala Bezpečnostná rada SR v súvislosti s teroristickým útokom v Moskve, treba vnímať ako preventívne, reagovala prezidentka.

V súvislosti s teroristickým útokom v Moskve vláda zaviedla mimoriadne bezpečnostné opatrenia. Monitorované budú najmä bohoslužby a obchodné centrá. Prezidentka Zuzana Čaputová však spoločnosť ubezpečila, že ide o prevenciu.

„Nie je dôvod šíriť paniku. Bezpečnostná rada SR sa rozhodla prijať vyslovene preventívne bezpečnostné opatrenia, takto ich chápem,“ poznamenala Čaputová.

25. marca 2024, 19:15 Čas čítania 1:41 Vláda zavádza na Veľkú noc mimoriadne opatrenia. Monitorovať chcú bohoslužby aj nákupné centrá Vláda zavádza na Veľkú noc mimoriadne opatrenia. Monitorovať chcú bohoslužby aj nákupné centrá

O prijatí mimoriadnych opatrení na veľkých podujatiach spojených s Veľkou nocou informoval minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) po pondelkovom (25. 3.) mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady SR.

Poukázal pritom na to, že útok v Moskve bol cielený na kresťanskú komunitu. Na zasadnutí zvažovali aj zvýšenie stupňa rizika teroristického ohrozenia z druhého na tretí. K tomuto kroku však neprišlo.

prezidentka
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia