Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
27. marca 2024, 8:59
Čas čítania 0:32

Nová riaditeľka Bibiany bola so Šimkovičkovou na dovolenke v Chorvátsku, zamestnanci jej poslali tvrdý odkaz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nová riaditeľka Medzinárodného domu umenia pre deti je bývalou ekonómkou.

V Bibiane, medzinárodnom dome umenia pre deti, včera privítali novú riaditeľku Petru Flach, ktorú na miesto dosadila ministerka kultúry Martina Šimkovičová. Stalo sa to po tom, ako bez udania dôvodu a expresne vyhodila pôvodnú riaditeľku Zuzanu Liptákovú. Zamestnanci v reakcii napísali ministerke otvorený list. 

Pozadie novej riaditeľky 

Flach v úvodnom stretnutí zamestnancom povedala, že je ekonómkou a s kultúrou ani so vzdelávaním nemá skúsenosti, upozorňujú Aktuality. Nová riaditeľka podľa svojho profilu na sociálnej sieti žije v Kittsee, rovnako ako Šimkovičová. Minulý rok sa obe ženy zúčastnili na spoločnej dovolenke v Chorvátsku. Takisto boli obe na premiére muzikálu Oliver na Novej scéne.

Zamestnanci Bibiany adresovali ministerke otvorený list, v ktorom vyjadrili nesúhlas s okamžitým odvolaním Liptákovej z postu riaditeľky. V liste uvádzajú, že za ňou stoja. V postupoch ministerstva kultúry vidia vážnu obavu a žiadajú Šimkovičovú o vysvetlenie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia