Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
27. marca 2024, 16:20
Čas čítania 0:21

Žilinka sa postavil poslancom, ktorí útočili na prokurátorov zrušeného Úradu špeciálnej prokuratúry. Poslal im tvrdý odkaz

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žilinka sa pohoršene čudoval, ako môžu také slová vyjsť z úst ústavných činiteľov.

Maroš Žilinka sa na dnešnej tlačovej konferencii ospravedlnil prokurátorom a prokurátorkám generálnej prokuratúry za urážky od politikov.

Niektorí z poslancov vládnej koalície totiž po zrušení špeciálnej prokuratúry hovorili, že jej bývalí prokurátori skončili na „úradníckych miestach“ alebo že budú „strúhať ceruzky“.

Generálny prokurátor Žilinka na tlačovke povedal, že slová poslancov sú obyčajná urážka prokurátorov a dehonestácia postavenia prokurátorov generálnej prokuratúry. Žilinka sa pohoršene čudoval nad tým, ako takéto slová môžu vyjsť z úst ústavných činiteľov. Podľa neho by práve poslanci mali upevňovať svojimi vyhláseniami pocit úcty a dôvery v orgány štátnej prokuratúry.

Maroš Žilinka.
Maroš Žilinka. Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia