Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
27. marca 2024, 20:05
Čas čítania 0:45

Strana Aliancia vopred nevedela, že Forró podporí Pellegriniho. Tajne zrušil aj stretnutie s Korčokom, členovia sa teraz búria

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Členovia strany sú vraj zaskočení a podvedení.

Predseda Maďarskej aliancie a neúspešný kandidát na prezidenta Krisztián Forró vyjadril podporu Petrovi Pellegrinimu bez toho, aby to strane vopred oznámil. Člen predsedníctva Aliancie Mózes Szabolcs tvrdí, že sa cítia podvedení.

Szabolcs na svojom Facebooku napísal, že Forró nedodržal dohodu predsedníctva.

Forró strane neoznámil ani to, že sa nestretne s Ivanom Korčokom.

„Ani jedna podmienka nebola splnená. Je poburujúce, že členovia predsedníctva – a Maďari na Slovensku – sa správu o zrušení rokovania s Ivanom Korčokom dozvedeli z facebookovej stránky Korčoka, a správu o tom, že kandidát strany – a podľa niektorých správ aj strana samotná – sa postavili za Petra Pellegriniho, sa dozvedeli z live vysielania Pellegriniho,“ napísal na sociálnej sieti.

Szabolcs podotkol, že Forró je končiaci predseda strany a týmto krokom hazarduje s maďarskou komunitou na Slovensku. „V mene Maďarskej aliancie sa ospravedlňujem všetkým Maďarom!“ dodal.

Podľa Forróa je Pellegrini najlepšia voľba pre Slovensko

 Predseda strany Maďarská aliancia Krisztián Forró podporí v druhom kole prezidentských volieb predsedu Národnej rady SR a lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho. Myslí si, že za súčasných podmienok je práve Pellegrini ako prezident najlepšou voľbou pre Slovensko a pre každého, pre koho sú dôležité regióny, národnostné komunity či mier.

Domov
Zdieľať
Diskusia