Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Nina Miščíová
2. apríla 2024, 20:21
Čas čítania 0:32

Medveďa, ktorý útočil na Liptove, nenašli. Odborníci tvrdia, že v okolí žiaden medveď nie je

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Muža zasiahol do dolnej končatiny.

Medveď, ktorý cez víkend napadol muža na Liptove, sa už na miesto nevrátil. Podľa zásahového tímu sa nenachádza ani v okolí, informovala RTVS. Turista sa stretol s medveďom pri turistickom chodníku približne 7 kilometrov od obce Pribylina.

„Bolo tam viacej ľudí, nielen tento manželský pár. Ale oni boli najbližšie. A mali so sebou toho psíka, možno, že ten psík zaujal toho medveďa, že išiel ich smerom. A potom pán, ako spravil pohyb, že uniká pred tým medveďom. Medveď si ho všimol a zasiahol ho do dolnej končatiny labou,“ uviedol pre RTVS vedúci zásahového tímu sever Jozef Zima. 

Manželia po útoku zavolali zásahový tím štátnej ochrany prírody. Experti však napriek nasadeným fotopasciam a fyzickej prítomnosti tímu medveďa už na mieste nezachytili. Poľovníci sa chcú aktuálne spolu so štátnymi ochranármi dohodnúť na postupe, ako odstrániť problémové medvede.

23. júna 2022, 18:07 Čas čítania 1:12 PRAVIDLÁ pri stretnutí s medveďom. Na čo si dávať pozor a čo určite nerobiť? PRAVIDLÁ pri stretnutí s medveďom. Na čo si dávať pozor a čo určite nerobiť?

Domov
Zdieľať
Diskusia