Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
3. apríla 2024, 14:14
Čas čítania 0:41

Erik Kaliňák chce lustrovať účty slovenských novinárov. Kontaktoval už SIS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Volal vraj už aj Pavlovi Gašparovi.

Šéf zboru poradcov premiéra Erik Kaliňák na tlačovej konferencii priznal, že požiadal SIS o to, aby dala preveriť bankové údaje slovenských novinárov. Narážal tak na rozhovor pre proruský portál Voice of Europe, kvôli ktorému ho česká kontrarozviedka označila za politika podporovaného Ruskom.

Kaliňák tvrdí, že požiada SIS, aby vykonala hĺbkovú kontrolu všetkých slovenských médií. Do toho zahrnul aj účty všetkých slovenských novinárov. „Včera som kontaktoval Pavla Gašpara (námestník SIS – pozn. red.) a požiadal ho o hĺbkovú kontrolu finančných prepojení všetkých slovenských médií, ako aj osobných účtov slovenských novinárov. Pokiaľ nebudem mať túto analýzu, nebudem odpovedať na vaše ďalšie otázky,“ povedal Kaliňák s úsmevom na perách.

Neskôr na Facebooku dodal, že to myslel ironicky. „Prepáčte, ale na absurdné obvinenia frustrovanej opozície a zúfalých médií, že som ruský agent, odmietam reagovať inak ako ironicky,“ napísal.

Kaliňák svoj rozhovor pre Voice of Europe označil za začiatočnícku chybu. Proruský portál zaujímali informácie o eurovoľbách. Kaliňák tvrdil, že ani netušil, komu odpovedá. Zároveň zareagoval na vyjadrenia kontrarozviedky tým, že má bezpečnostnú previerku a nemôže byť platený nikým zo zahraničia. 

erik kaliňák
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia