Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
5. apríla 2024, 18:57
Čas čítania 0:48

V Španielsku môžeš dostať vysokú pokutu aj za na prvý pohľad bežné aktivity. Za párty môžeš dostať až 30-tisícovú pokutu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pokutu môžeš dostať aj za to, ak spravíš nelicencovanú párty.

Na niektorých španielskych plážach môžu turisti dostať vysoké pokuty za obnažovanie sa, za návštevu pláže mimo povolených hodín, fajčenie či hlučnosť, informuje denník The Daily Star.

Nočné kúpanie, fajčenie, nahota

V meste Benidor na pobreží Costa Blanca hrozí turistom pokuta od 750 do 1 200 eur za to, že pôjdu na pláž medzi polnocou a siedmou hodinou ráno. Pokutu môžu ľudia dostať aj za kúpanie v mori či spanie na piesku v týchto hodinách.

Na plážach v Benidorme je taktiež zákaz pitia alkoholu či fajčenia. Ak ťa niekto prichytí pri jednej z týchto činností, môžeš dostať pokutu od 750 eur do 2000 eur.

Ak ťa prichytia, ako sa vyzliekaš na pláži, ktorá nie je nudistická, môžeš dostať pokutu vo výške 650 eur.

Hluk, párty 

V oblasti Alicante na pobreží Costa Blanca hrozia turistom pokuty aj za nadmerný hluk. Pokutu ti môžu vystaviť napríklad za hlasné púšťanie hudby na pláži alebo dokonca za príliš hlasný rozhovor na ubytovaní.

Na Malorke alebo Ibize môžeš dostať vysokú pokutu za organizovanie nelegálnych večierkov. Úrady zasahujú proti nelicencovaným alebo hlučným večierkom a pokutujú každého, kto sa podieľa na plánovaní a propagácii podujatia, ako aj jeho účastníkov. Výsledkom môže byť pokuta vo výške takmer 30 000 eur.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Wikimedia
Domov
Zdieľať
Diskusia