Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. apríla 2024 o 7:33
Čas čítania 0:49

Automobilka pri Košiciach zamestná tisícky ľudí. Európska komisia pošle 267 miliónov eur pre Volvo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

EK oficiálne schválila poskytnutie investičnej pomoci pre Volvo v SR.

Európska komisia oficiálne schválila poskytnutie štátnej investičnej pomoci pre spoločnosť Volvo Cars, ktorá realizuje svoju investíciu v štátnom priemyselnom parku vo Valalikoch pri Košiciach. Schválenie pomoci znamená významný krok v úspešnej realizácii projektu.

Investícia zásadným spôsobom podporí nielen rozvoj východného Slovenska, ale prinesie tam aj 3 300 pracovných miest a prispeje k transformácii slovenského automobilového priemyslu na elektromobilitu. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva hospodárstva SR.

„Ako ministerka hospodárstva som rada, že EK potvrdila poskytnutie investičnej pomoci. Ako podpredsedníčka vlády budem robiť všetko pre to, aby sme pre strategicky dôležitého investora na východnom Slovensku – automobilku Volvo – v čo najkratšom čase dobudovali najväčší priemyselný park vo Valalikoch,“ uviedla podpredsedníčka vlády SR a ministerka hospodárstva Denisa Saková. 

Európska komisia poskytne investičnú pomoc vo výške 267 miliónov eur

Po viac ako rok a pol trvajúcich konzultáciách EK prijala súhlasné stanovisko. Predmetom notifikácie Komisie bolo poskytnutie investičnej pomoci vo výške 267 miliónov eur. Komisia podrobne skúmala všetky aspekty pomoci a preverovala súlad s vnútorným trhom Európskej únie a pravidlami štátnej pomoci.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Spoločnosť Volvo Cars vo Valalikoch realizuje investíciu do výroby elektromobilov s cieľom produkovať až 250-tisíc vozidiel ročne. S nákladmi takmer 1,2 miliardy eur je táto investícia jednou z najvýznamnejších v automobilovom sektore a zároveň najvýznamnejším projektom na východe Slovenska.

volvo
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia