Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
13. apríla 2024, 11:07
Čas čítania 0:56

Šimkovičová potvrdila, že intenzívne pracujú na zmenách o RTVS. Kontroverzný zákon ide do finále

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerka chce v rámci svojho rezortu podporovať historické výročia aj festival Východná.

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová povedala, že návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase, ktorý prinesie zmeny v súčasnom RTVS, nie je zastavený, naopak, intenzívne sa na ňom pracuje.

„Bolo k nemu 327 pripomienok,“ pripomenula s tým, že väčšinu z nich už vyriešili. K zákonu by sa mala ešte stretnúť koaličná rada a na zasadnutie vlády by sa mohol dostať koncom apríla.

Šimkovičová chce pripomínať historické výročia

Ministerstvo kultúry by sa podľa Šimkovičovej chcelo vrátiť k praxi podpory pripomínania si významných historických výročí, je to aj súčasťou programového vyhlásenia vlády. V tomto roku si napríklad pripomenieme okrúhle 80. výročie SNP. Šimkovičová upozornila, že za bývalej vlády sa na týchto oslavách zúčastňovala iba elita a politici.

„Myslím si, že oslavy SNP patria všetkým ľuďom na Slovensku,“ uviedla. Okrúhlych 20 rokov si pripomenieme aj na výročie vstupu Slovenska do Európskej únie a pripravujú aj podujatia na Devíne počas výročia príchodu vierozvestcov Cyrila a Metoda na územie Veľkej Moravy.

Ministerka chce viac podporovať festival Východná

Ministerstvo podľa Šimkovičovej plánuje napríklad podporu folklórneho festivalu vo Východnej. „Ak sa nám to podarí, bude festival vo Východnej trvať minimálne štyri dni, aby spĺňal kritériá medzinárodného festivalu a aby bol opäť lákadlom aj pre zahraničných turistov,“ uviedla ministerka.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Dodala, že o prierezových témach, ktoré súvisia s turistickým ruchom, komunikuje s ministrom cestovného ruchu a športu Dušanom Keketim, ale napríklad o oživení projektu obnovy hradov a zámkov rokuje aj s ministrom práce a sociálnych vecí Erikom Tomášom.

šimkovičová
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia