Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
14. apríla 2024, 17:21
Čas čítania 0:33

Ceny benzínu opäť stúpli: Slováci tankujú najviac spomedzi všetkých susedov. Podľa analytika pôjdu ešte vyššie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ide o nové maximum od augusta 2023, čo sa ceny benzínu týka.

Benzín na Slovensku opäť výrazne zdražel aj v končiacom týždni. Dosiahol novú hranicu nad 1,70 eura. Touto sumou sa tak dostáva na nové maximum od leta 2023. Benzín je drahý aj v susedných krajinách, ale na Slovensku je najdrahší v dôsledku vysokých daní, upozorňujú noviny.sk.

Na začiatku tohto týždňa (8. apríla) Slováci tankovali 95-oktánový benzín za 1,68 eura. Susedia v Rakúsku a Maďarsku tankujú za podobné ceny. V Poľsku stojí benzín výrazne menej, a to 1,57 eura. V Česku bol benzín lacnejší o jeden cent. 

Hovorkyňa Štatistického úradu SR Jana Morháčová uviedla, že sumy „dosiahli v podstate maximálne cenové hodnoty od augusta 2023“. Výhľad na najbližšie obdobie nie je dobrý. „Môžeme povedať, že ešte možno pár centov to pôjde najbližší týždeň nahor,“ uviedol analytik VÚB Michal Lehuta. Za rastom cien benzínu aj nafty stojí najmä veľká svetová politika a konflikty. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Domov
Zdieľať
Diskusia