Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. apríla 2024, 18:59
Čas čítania 0:29

Z celého slovenského trhu sťahujú nebezpečný športový výrobok. Pri používaní hrozia zlomeniny či iné poranenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenský výrobok predstavuje pre používateľov riziko.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) nariadila stiahnuť z trhu nebezpečný športový výrobok – chrániče Spokey Shield, model 922154. Podľa inšpektorov sú nebezpečné a predstavujú zdravotné riziko pre používateľov, informujú na webe.

Výrobok obsahuje set chráničov na zápästia, dlane, kolená a lakte. Používateľom hrozí riziko zlomeniny alebo iné poranenia. 

22. apríla 2024, 18:01 Čas čítania 1:05 Ak Poľsko rozmiestni jadrové zbrane, prijmeme všetky potrebné opatrenia, odkazuje Kremeľ Ak Poľsko rozmiestni jadrové zbrane, prijmeme všetky potrebné opatrenia, odkazuje Kremeľ
24. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 4:59 Dubaju vládne šejk Muhammad: jeho ženy pri ňom zažili peklo, jedna svoje dieťa celý život nevidela, dve dcéry dal uniesť Dubaju vládne šejk Muhammad: jeho ženy pri ňom zažili peklo, jedna svoje dieťa celý život nevidela, dve dcéry dal uniesť
24. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 4:05 Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli

„Z dôvodu nedostatočnej účinnosti uchytenia chráničov môže dôjsť k ich úplnému stiahnutiu z nôh a rúk, čo môže mať za následok ohrozenie bezpečnosti a zdravia ich používateľa. Chrániče lakťa súčasne neposkytujú ani požadovanú úroveň ochrany proti nárazu,“ píšu na webe. 

Inšpekcia spotrebiteľom odporúča, aby výrobok prestali používať. Zákazníci majú nárok na vrátenie peňazí, opravu výrobku alebo výmenu za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa.

soi
Zdroj: SOI.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia