Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
26. apríla 2024, 11:01
Čas čítania 1:06

Jedny z najväčších bánk na Slovensku zavádzajú nové poplatky. Klienti si budú musieť priplatiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Banky menia cenníky a zavádzajú nové poplatky, medzi nimi aj VÚB, Tatra banka či Raiffeisen.

Nové zmeny sa dotknú najmä klientov VÚB a Tatra banky. Zmeny v poplatkoch urobila aj Raiffeisen a BKS Bank, informuje hnonline.sk

Zvyšovanie bankového odvodu môže byť dôvodom zvyšovania poplatkov. „Škaredý odvod zoberie bankám v tomto roku asi tretinu zisku, čo je enormný objem. Je úplne logické, že sa snažia túto stratu nejako kompenzovať,“ vysvetlil pre HN finančný analytik spoločnosti OVB Allfinanz Slovensko Marián Búlik.

Poplatky predstavujú pre banky jeden z najväčších príjmov. V dôsledku prepadu záujmu o hypotéky boli banky nútené zdražovať. 

Tatra banka 

Tatra banka upravuje cenník a zavádza nové poplatky. Do platnosti vstúpia od 31. mája 2024. Za vklad hotovosti na vlastný účet v pobočke zaplatíš po novom 6 €, vedenie účtu ťa bude stáť 7 €. 

VÚB

Zmeny poplatkov vo VÚB sa týkajú vedenia účtu. Ten ťa bude po novom stáť 7 €. Priplatia si aj mladí, študentský účet ich bude stáť 3,5 €. VÚB mení cenník od 1. júla 2024. 

Raiffeisen

Aj napriek tomu, že Raiffeisen a Tatra banka patria pod rovnakú skupinu, zdražovanie sa Raiffeisen dotkne o niečo menej. Poplatok, ktorý zavádza Raiffeisen, sa dotkne každého Slováka, ktorý bude chcieť platiť kartou za stávkovanie, lotériu a hazardné hry. Z 2,50 € sa poplatok zvýši na 4 €.

BKS Bank

BKS Bank upravila poplatky pri platobných a vkladových účtoch a pri úveroch. Ich platnosť je od 1. mája 2024. Novinkou je poplatok 50 € za zmenu alebo zrušenie poistenia založenej nehnuteľnosti.

Zmena úrokových sadzieb 

Banka mBank na začiatku roka upravila úrokové sadzby. Zmenou je zrušenie ponuky fixácie na 7 a 10 rokov a zároveň upravila aj podmienky na získanie zvýhodnenej úrokovej sadzby. Banka mBank zlacnila úvery s fixáciou úrokov na tri roky. 

Späť
Zdieľať
Diskusia