Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
30. apríla 2024, 17:45
Čas čítania 0:26

Slovákov opäť potrápi saharský prach. Ku koncu týždňa ho nájdeš takmer všade

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nad Slovenskom sa nachádza veľké množstvo saharského prachu.

Nad územím Slovenska sa nachádza pomerne veľké množstvo saharského prachu, ktoré môže mierne ochladiť aktuálne počasie, informuje iMeteo.sk

Teploty budú najbližšie dni dosahovať až 27 °C. Dôvodom je, že od juhu prúdi na naše územie teplý vzduch z Afriky, ktorý prináša aj spomínaný prach. Ten bude neskôr padať na zem so zrážkami, ktoré nás čakajú na konci týždňa.

Podľa modelu SKIRON sa nad Slovenskom nachádza približne 700 mgr prachu na štvorcový meter. Jeho prítomnosť budú môcť Slováci zaznamenať na povrchoch do piatka. Zaťaženie v atmosfére bude postupne klesať.

30. apríla 2024, 9:33 Čas čítania 0:30 Slováci sa musia pripraviť na prudkú zmenu počasia, letné teploty opäť vystrieda ochladenie. Zmena príde už o pár hodín Slováci sa musia pripraviť na prudkú zmenu počasia, letné teploty opäť vystrieda ochladenie. Zmena príde už o pár hodín

Saharský prach pôsobí aj ako hnojivo, ktoré zásobuje pôdu dôležitými živinami. Je zložený z hlinitokremičitanov ako napríklad íl či oxidov železa kremeňa, kalcitu alebo sadry. 

saharský prach
Zdroj: SKIRON
Domov
Zdieľať
Diskusia