Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
11. mája 2024 o 9:02
Čas čítania 0:24

Na Slovensku končia dve významné firmy. O prácu prídu desiatky ľudí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Firmy museli odísť do konkurzu.

V apríli išla do konkurzu nemecká firma Lindenmaier Slovakia. Spoločnosť vyrábala komponenty pre automobilový priemysel. Na Slovensko prišla tesne po revolúcii a firmám dodávala presne sústružené kovové súčiastky, informuje Denník N.

Závod, ktorý spoločnosť v Šuranoch vybudovala, v minulosti zamestnával 250 pracovníkov. Aktuálne tam pracuje približne pätina z nich. Spoločnosť sa v roku 2022 dostala do straty aj napriek spolupráci s veľkými závodmi zo skupiny Schaeffler.

V konkurze skončila aj bratislavská firma Vekam Security. Spoločnosť, ktorá sa zameriava na stráženie priemyselných objektov, musela rozpredať svoj majetok. V minulosti pracovala pre stavebnú spoločnosť Strabag aj automobilku Volkswagen. O prácu príde približne 50 zamestnancov.

Lindenmaier Slovakia
Zdroj: Lindenmaier Slovakia
Domov
Zdieľať
Diskusia