Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
16. mája 2024 o 11:38
Čas čítania 0:37

Raz je stabilizovaný a raz v ohrození života. Analytik vysvetľuje, prečo sa informácie o stave Fica zdajú rozličné

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Analytik Martin Smatana vysvetľuje aktuálnu situáciu.

Pri informovaní o záležitostiach, ako je napríklad atentát na premiéra, môže vzniknúť chaos. Médiá informujú o stabilizovanom stave Roberta Fica, no o pár minút je podľa iného zdroja premiér v ohrození života. Analytik Martin Smatana však hovorí, že „informácie v médiách sa nevylučujú, len opisujú stav pacienta z iného pohľadu“.

Smatana vysvetľuje, že pacient môže byť stabilizovaný, no stále v ohrození života. „Stabilizácia znamená, že životné funkcie pacienta sú v danom momente pod kontrolou a nie sú priamo ohrozené. Avšak strelné poranenie môže byť natoľko závažné, že pacient je stále v kritickom stave a jeho život je v ohrození,“ píše v príspevku na sociálnej sieti. 

Stav Roberta Fica po operácii môže byť stabilizovaný, no premiér ešte niekoľko dní môže byť v ohrození života. Dôvodom je rozsah poranenia, komplikácie, pridružené ochorenia, vek či iné faktory, ktoré môžu ovplyvniť zdravotný stav.

„Toto je s najväčšou pravdepodobnosťou dôvod, prečo médiá prinášajú ‚rozličné‘ stanoviská k zdravotnému stavu premiéra,“ dodal.

15. mája 2024 o 20:57 Čas čítania 2:29 Prečítali sme knihu od atentátnika na Fica: súhlasil s Kotlebom a zastával sa masového vraha Harmana Prečítali sme knihu od atentátnika na Fica: súhlasil s Kotlebom a zastával sa masového vraha Harmana
16. mája 2024 o 17:00 Čas čítania 4:38 Ťažko prežívaš udalosti, ktoré sa dejú na Slovensku? Psychológa sme sa pýtali, ako sa s tým vyrovnať Ťažko prežívaš udalosti, ktoré sa dejú na Slovensku? Psychológa sme sa pýtali, ako sa s tým vyrovnať
16. mája 2024 o 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Domov
Zdieľať
Diskusia