Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
16. mája 2024 o 11:59
Čas čítania 0:46

Prezidentka Čaputová a Peter Pellegrini chcú upokojiť situáciu. Pozvú si do paláca lídrov politických strán

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezidentka Čaputová a Peter Pellegrini sa vyjadrili k situácii.

Prezidentka Zuzana Čaputová spolu s novozvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim na tlačovej konferencii odsúdila útok na premiéra Roberta Fica. „Je to útok na demokratické zriadenie,“ uviedla Čaputová.

Prezidentka vyzvala verejnosť, aby sa k situácii stavala zodpovedne a zbytočne nešírila nenávisť. „Vystúpme z bludného kruhu verbálnych útokov a skončime s obviňovaním. To, čo sa včera stalo, bol individuálny čin, ale nazhromaždená nenávisť bola spoločným dielom,“ povedala. 

Politikov vyzýva, aby v tejto situácii kontrolovali svoje emócie. „My politici, musíme mať predovšetkým moc nad sebou, nad svojimi emóciami, keď chceme vykonávať verejnú moc v štáte. Majme preto prosím všetci pod kontrolou svoje myslenie, hovorenie a konanie. Lebo na čo myslíme, tým sa stávame. A teraz sa všetci potrebujeme stať o niečo lepšími ľuďmi,“ dodala. 

Lídri strán v prezidentskom paláci

Spoločne pozvali všetkých lídrov politických strán do Prezidentského paláca, aby prispeli k upokojeniu situácie. „Vystupujeme spolu, lebo chceme vyslať signál porozumenia v tejto napätej situácii. Sme politici, ktorú majú zhodu v tom, čo je pre spoločnosť najdôležitejšie. A to je upokojenie situácie,“ povedala prezidentka. 

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

„Zostal som zhrozený, kam až môže vyústiť nenávisť,“ začal Pellegrini v úvode. Novozvolený prezident vyzval politické strany, aby prerušili alebo utlmili predvolebnú kampaň pred voľbami do EÚ.

Domov
Zdieľať
Diskusia