Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
20. mája 2024 o 11:15
Čas čítania 0:26

MAPA: Dnes si radšej zober dáždnik. Polovicu Slovenska znova zasiahnu búrky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hydrometeorológovia udelili výstrahu prvého stupňa, dôvodom sú búrky na väčšine územia stredného a západného Slovenska.

Na západnom a väčšine územia stredného Slovenska treba počas pondelka počítať s búrkami. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahy prvého stupňa.

Výstraha platí pre celý Bratislavský, Banskobystrický, Nitriansky a Trnavský kraj a väčšinu okresov Trenčianskeho kraja. Platí takisto v okresoch Rožňava a Turčianske Teplice. S búrkami treba počítať od 10.00 h do 20.00 h.


Podľa meteorológov je však malá pravdepodobnosť, že by sa vyskytli búrky spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu, s nárazmi vetra s rýchlosťou 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami. Zároveň intenzívny dážď môže vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov.

výstraha búrky
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia