Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. mája 2024 o 13:56
Čas čítania 0:32

Novým predsedom Hlasu-SD bude Matúš Šutaj Eštok. Strana ho zvolila jednohlasne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predsedníctvo Hlasu-SD odporúča zvoliť za predsedu strany Matúša Šutaja Eštoka.

Predsedníctvo strany Hlas-SD jednomyseľne odporučilo snemu zvoliť za nového predsedu súčasného generálneho manažéra strany a ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka. Deklarovalo aj to, že na post predsedu Národnej rady SR podporuje podpredsedu Hlasu-SD a ministra investícií Richarda Rašiho.

Šutaja Eštoka navrhol predsedníctvu súčasný predseda strany Peter Pellegrini, ktorý sa po zvolení za prezidenta SR postu vzdá na sneme 1. júna v Košiciach. „V týchto ťažkých časoch strana potrebuje energiu a odhodlanie, ktoré Matúš pre mnohých zosobňuje,“ skonštatoval. Budúci prezident ďalej avizoval, že si pozastaví členstvo v strane.

Vedenie posilní Tomáš Drucker

Predsedníctvo zároveň navrhlo doplniť vedenie strany o piateho podpredsedu, za ktorého odporučilo člena predsedníctva a ministra školstva Tomáša Druckera. Súčasne potvrdilo, že na základe výsledkov parlamentných volieb a koaličnej zmluvy nesie Hlas-SD zodpovednosť za obsadenie funkcie predsedu Národnej rady SR. Trvá na nominácii Richarda Rašiho.

Domov
Zdieľať
Diskusia