Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Timotej Gašper
1. júna 2024 o 9:30
Čas čítania 7:54

Moderátor Richard Dírer: Hádky v debatách sú divadlo pre voliča. Chápem Kovačiča, no povedal by som to inak (Rozhovor)

Kategória:
Osobnosti
Uložiť Uložené

Bol stálicou v TA3, viedol diskusnú reláciu V politike. Pred dvoma rokmi zarezonoval v spoločnosti jeho coming out počas vysielania a pred týždňom oznámil odchod z televíznych obrazoviek.

Richard Dírer je rodák z Martina. V Nemecku vyštudoval politológiu a po návrate na Slovensko pracoval v rádiu, na finančnom riaditeľstve a nakoniec v televízii. 

Práve z obrazoviek TA3 ho pozná väčšina divákov. Dírer viedol posledné roky reláciu V politike, ktorá patrila dlhodobo k najsledovanejším programom TA3 a radila sa medzi najobľúbenejšie víkendové politické diskusné relácie. V druhej polovici mája však oznámil, že má za sebou posledné vysielanie a s televíziou sa dohodli na ukončení spolupráce. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo odišiel z televízie.
  • Či v tom zohral úlohu atentát na premiéra.
  • Či pociťoval tlak zo strany vedenia.
  • Čo si myslí o vyjadrení bývalého moderátora Markízy Kovačičovi.

„Je mi jasné, že mnohí sa budete pýtať prečo. Rád by som Vás však požiadal o pochopenie, že si po tých rokoch najskôr potrebujem vyvetrať hlavu. Príprava a moderovanie politických diskusií mi vždy dali zabrať, no najmä posledné týždne a mesiace boli pre mňa náročné aj vzhľadom na spoločenskú situáciu, ktorá okolo nás panuje,“ napísal Richard Dírer v prvej časti svojho príspevku na Instagrame. 

24. septembra 2024 o 18:40 Čas čítania 8:36 Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor)

Okrem neho už z rôznych dôvodov opustili politické diskusie a prácu v televízii aj Jana Krescanko Dibáková, kolega z TA3 Rastislav Iliev a takisto Michal Kovačič. 

V Refresheri prinášame neustále objektívne aj kritické spravodajstvo. Ak ťa bavia rozhovory s politikmi či novinármi na našom webe, určite sa pridaj do klubu Refresher+, čítaj stovky zamknutých článkov a užívaj si početné benefity.

Richard, od oznámenia, že končíš, prešiel približne týždeň. Ako si ho trávil? 

Primárne som veľa spal a dobiehal nedospaté dni z obdobia volieb. Konečne som si dorábal nejaké veci v byte, na ktoré som nemal čas. Potom som trochu s úžasom sledoval, kam sa posúva naša politická scéna a situácia v médiách. Rozhodol som sa, že to radšej vypnem, prestanem čítať veci a dám si taký mentálny oddych od politiky. 

Takže si nesledoval vôbec politiku ani dianie? 

Väčšinu dní vôbec. Od televízie, myslím prístroja, som sa odtrhol takmer úplne. Ani sociálne siete som príliš nesledoval. Snažil som sa byť sám so sebou a premýšľať, čo budem robiť. Keď som písal, že potrebujem oddych, myslel som to vážne. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rish Ki (@richarddirer)

Nie je to tvoj prvý odchod z TA3. Prvýkrát si odišiel ešte v roku 2011 pre nezhody s vedením. Prečo si odišiel aj teraz?

Bol som unavený z neustáleho kľučkovania, ktoré si súčasná situácia vyžaduje. Nemyslím to teraz len v negatívnom zmysle slova. Robiť politické diskusie nebolo nikdy jednoduché. V posledných mesiacoch to bolo nesmierne náročné. Ťažké bolo zháňať hostí a vytvárať kombinácie do relácie. Napríklad, všetky koaličné strany odmietli ísť do diskusie s kýmkoľvek z OĽANO (Hnutie Slovensko, pozn.). Plus tam hrala do karát aj osobná animozita medzi politikmi. Okrem moderovania som zastával aj funkciu šéfdramaturga pre politické vysielanie. Rozhodoval som o tom, aký dáme live prenos, čo sa bude vysielať naživo, zháňal som hostí, napríklad ekonómov, analytikov a podobne.

18. septembra 2024 o 9:30 Čas čítania 8:49 Tréner Maroš Molnár z Extrémnych premien: Ak sa obézny človek nespamätá a nezačne chudnúť, smeruje do hrobu (Rozhovor) Tréner Maroš Molnár z Extrémnych premien: Ak sa obézny človek nespamätá a nezačne chudnúť, smeruje do hrobu (Rozhovor)

Ako je to s tou osobnou animozitou, teda zaujatosťou medzi politikmi? Rastislav Iliev v podcaste Lužifčák povedal, že koľkokrát sa stane, že počas debaty sa hádajú a urážajú a potom sa „klepú po pleciach“. Je to skutočne tak? 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu Refresher+ už od 5 € 1 €

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa správajú politici, keď sa vypnú kamery.
  • Kedy cítil politický tlak zo strany vedenia televízie.
  • Čo by povedal na rozdiel od Michala Kovačiča inak.
  • Čo sa zmenilo od jeho coming outu pred dvoma rokmi.
  • Čo bude s Richardom Dírerom ďalej.
Dočítaj článok už od 5 € 1 €
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 160870 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA , Pizza v Oggi ZDARMA alebo Burger v Roxore ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia