Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Aneta Gospičová
30. mája 2024 o 8:38
Čas čítania 0:34

Text na EČV tabuľkách budú prísne kontrolovať. Rezort vnútra chce zabrániť šíreniu vulgárnych slov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Motoristov čakajú viaceré zmeny.

Rezort vnútra plánuje sprísniť propagáciu extrémistických hnutí či vulgárnych slov prostredníctvom tabuliek s evidenčnými číslami vozidiel. Novela zákona by mala začať platiť od začiatku júla 2025, informuje Topspeed.sk

Ministerstvo plánuje zakázať používanie hanlivých výrazov, vulgarizmov či nevhodných slov. Zakázaná bude aj propagácia extrémistických skupín a hnutí. Rezort plánuje vyhradiť tabuľky EČV EL a EV čisto len pre elektromobily. Aktuálne ju môže mať aj plug-in hybrid. 

Zmena materiálu 

Nové ŠPZ sa budú po novom vyrábať zo syntetického polyesteru. Podľa rezortu by mal materiál zabezpečiť dostatočnú odolnosť voči vplyvom počasia či snahe o ich poškodenie. Z ponuky odstránia tabuľky vyrobené zo zmesi polykarbonátu a polyesteru. 

Rezort plánuje zaviesť aj nový druh dočasných EČV. Tie, ktoré sa začínajú na písmeno C, ako aj EČV s písmenom M budú vydávať v takzvanej jednorazovej podobe. Ich cena by mala byť 5 eur za kus. Vracanie tabuliek EČV úplne odpadne.

EČV,
Zdroj: REFRESHER/MARTINZMARTINA
Domov
Zdieľať
Diskusia