Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
30. mája 2024 o 10:42
Čas čítania 0:43

Novinky o zdravotnom stave Roberta Fica: Ak premiér opustí nemocnicu, pôjde rovno do domáceho ošetrenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Riaditeľka Rooseveltovej nemocnice informovala o zdravotnom stave Roberta Fica.

  • Zdravotný stav premiéra vlády Roberta Fica (Smer-SD) je podľa riaditeľky nemocnice stabilizovaný a vyvíja sa podľa očakávaní celého tímu odborníkov.
  • Lekárske konzílium by malo rozhodnúť, kedy premiér opustí nemocnicu. V prípade prepustenia pôjde Fico do domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Je to údajne aj jeho prianie.

Prečo je to dôležité: Robert Fico má ako predseda vlády kľúčovú úlohu v riadení krajiny, ktorá mu vyplýva z ústavy. Detaily o jeho zdravotnom stave približujú verejnosti, či bude Fico po zotavení schopný riadiť vládu.

Citát: „Veríme, že jeho zdravotný stav bude naďalej napredovať tak dobre ako doposiaľ, bude sa zlepšovať a proces rehabilitácie bude prebiehať veľmi dobre,“ uviedla riaditeľka Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici Miriam Lapuníková.

Širší kontext: Premiéra vážne postrelil 71-ročný muž po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej, ktoré bolo 15. mája. Páchateľa vzal Špecializovaný trestný súd do vyšetrovacej väzby.

Po atentáte na Roberta Fica platilo embargo na informácie o jeho zdravotnom stave. Poslanec za Smer-SD Erik Kaliňák však na mítingu v Kysuckom Novom Meste informoval, že premiér mal päťkrát prestrelené tenké črevo.

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tieto články:

28. mája 2024 o 20:19 Čas čítania 0:10 AKTUÁLNE: Atentátnik Juraj C. je vraj na psychiatrickom oddelení. Dohliadajú na neho 24 hodín denne AKTUÁLNE: Atentátnik Juraj C. je vraj na psychiatrickom oddelení. Dohliadajú na neho 24 hodín denne
29. mája 2024 o 10:17 Čas čítania 0:29 PRIESKUM: Vyše polovica Slovákov vidí za motiváciou atentátnika opozíciu, protesty a mainstreamové médiá PRIESKUM: Vyše polovica Slovákov vidí za motiváciou atentátnika opozíciu, protesty a mainstreamové médiá
29. mája 2024 o 11:47 Čas čítania 0:37 Robertovi Ficovi päťkrát prestrelili tenké črevo. Podľa Erika Kaliňáka chýbali len milimetre od fatálnych následkov Robertovi Ficovi päťkrát prestrelili tenké črevo. Podľa Erika Kaliňáka chýbali len milimetre od fatálnych následkov
Domov
Zdieľať
Diskusia