Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
29. mája 2024 o 10:17
Čas čítania 0:29

PRIESKUM: Vyše polovica Slovákov vidí za motiváciou atentátnika opozíciu, protesty a mainstreamové médiá

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najnovší prieskum od agentúry SANEP pre TA3 ukázal, ako Slováci vnímajú nálady v spoločnosti po atentáte na Roberta Fica.

Po atentáte na premiéra Roberta Fica sa nálady v spoločnosti podľa prieskumu pre TA3 od spoločnosti SANEP výrazne zmenili. Na otázky odpovedalo 2 400 respondentov.

Viac ako polovica opýtaných si myslí, že útočníka motivoval spôsob vyjadrovania súčasnej opozície (61,6 %), protivládne demonštrácie (56,3 %) a mainstreamové médiá (55,4 %).

Pri otázke, kto najlepšie zvláda upokojovať spoločnosť po atentáte, väčšina z opýtaných označila Petra Pellegriniho (22,3 %), dosluhujúcu prezidentku Zuzanu Čaputovú (18,9 %), ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (13,1 %) a ministra obrany Roberta Kaliňáka (11,7 %).

Anketa:
Kto najviac prispieva k upokojeniu nálad na Slovensku?
Peter Pellegrini.
Zuzana Čaputová.
Matúš Šutaj Eštok.
Robert Kaliňák.
Niekto iný.
Peter Pellegrini.
16 %
Zuzana Čaputová.
73 %
Matúš Šutaj Eštok.
1 %
Robert Kaliňák.
4 %
Niekto iný.
6 %

Naopak, opýtaní označili predsedu SNS Andreja Danka (2,7 %) a predsedu hnutia Slovensko Igora Matoviča (1,7 %) za tých, ktorí k upokojovaniu spoločnosti neprispievajú. Viac ako dve tretiny obyvateľov si myslia, že by mal štát razantnejšie postupovať proti prejavom neznášanlivosti a nenávisti na sociálnych sieťach (67,8 %).

Pellegrini
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia