Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ilona Hobzová
3. júna 2024 o 21:16
Čas čítania 0:42

Do českého parlamentu sa dostal neznámy opitý muž. Budovu prehľadali pyrotechnici pre atentát na premiéra Fica

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Do českého parlamentu sa dostal neznámy opitý muž. Budovu prehľadali pyrotechnici pre atentát na premiéra Fica

Muža po niekoľkých minútach zadržali.

Opitý muž sa dostal do Senátu Parlamentu Českej republiky a bez problémov prešiel turniketmi, ktoré strážili policajti. Po historickom paláci sa niekoľko minút voľne pohyboval, informuje Seznam Správy. Incident sa stal deň po útoku na premiéra Roberta Fica.

Ochranka pustila muža skoro ráno napriek tomu, že pri sebe nemal čipovú kartu. Bez nej sa do budovy nedostanú senátori, ale ani iní zamestnanci. Muž bez problémov prešiel aj bezpečnostnou kontrolou na recepcii. Ochranka si myslela, že ide o zamestnancov, pravdepodobne kuchárov.

„Podľa polície ide pravdepodobne o individuálne pochybenie policajta ochrannej služby, ktorý spomínaného muža riadne neskontroloval a vpustil do budovy,“ povedala hovorkyňa Senátu Lada Faldynová.


„Po niekoľkých minútach bola táto osoba, ktorá javila známky požitia alkoholu, zadržaná. Dotyčný nedokázal vysvetliť dôvod svojho konania, keď následne vykonaná dychová skúška potvrdila prítomnosť 2,5 promile alkoholu v dychu,“ povedal hovorca ochrannej služby Tomáš Procházka.

29. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:40 Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom Slovenky nám prezradili, čo najhoršie im babky vyviedli: Táni strčila mydlo do zadku, Rebeke ponúkla peniaze za rozchod s frajerom

Muž nebol ozbrojený, napriek tomu budovu prehľadali pyrotechnici, aby preverili, či nepriniesol výbušninu. Pre atentát na slovenského premiéra nechceli bezpečnostné zložky nič podceniť. Člena ochranky prevelili na iné miesto, čaká ho trest v takzvanom disciplinárnom konaní.

Petr Pavel, senát
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia