Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
4. júna 2024 o 8:31
Čas čítania 0:33

Bratislava v pozore: Na naše územie sa rúti voda z Nemecka, ktoré vydalo až 4. povodňový stupeň

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Neutíchajúce dažde v Nemecku spôsobili rapídne stúpanie hladiny Dunaja. Voda sa teraz valí aj na naše územie.

  • Hladina vody Dunaja v Nemecku rastie každým dňom. Dažde naďalej neutíchajú. 
  • Nemecký Dunaj včera večer prekročil obávaný 4. povodňový stupeň, informuje iMeteo.sk
  • Stúpajúca hladina vody bude mať vplyv aj na Slovensko. V stredu by mohol Dunaj v bratislavskej časti prekročiť úroveň 2. stupňa.

Prečo je to dôležité: Európu zachvátili v posledných dňoch silné búrky. Nepriaznivé počasie v okolitých štátoch môže mať priamy dosah aj na našu krajinu. Hladina Dunaja stúpa aj na území Slovenska. Z preventívnych dôvodov uzavrelo hlavné mesto v pondelok podvečer dolné parkovisko na Tyršovom nábreží.

Širší kontext: Stúpajúcu hladinu Dunaja evidujú aj slovenskí meteorológovia. Jej dôvodom sú práve neutíchajúce búrky v okolitých štátoch. V mestskej časti Devín zasadal krízový štáb v súvislosti s možným vybrežením dunajského koryta Karloveského ramena do záplavového územia pod Devínskou cestou. V prípade potreby je pripravený pre túto lokalitu vyhlásiť mimoriadnu situáciu.

3. júna 2024 o 17:18 Čas čítania 0:54 VIDEO: Hladina vôd Dunaja v Bratislave extrémne vzrástla, pravdepodobne prekročí 2. povodňový stupeň VIDEO: Hladina vôd Dunaja v Bratislave extrémne vzrástla, pravdepodobne prekročí 2. povodňový stupeň
Domov
Zdieľať
Diskusia