Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
7. júna 2024 o 7:58
Čas čítania 0:35

Dnes na Slovensku udrú mimoriadne silné búrky. Meteorológovia vydali 2. najvyšší stupeň varovania (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Dnes udrú búrky najmä na strednom a východnom Slovensku.

  • Slovákov čaká po nočných búrkach ďalšia a intenzívnejšia vlna.
  • SHMÚ vydal výstrahy 1. a 2. stupňa na strednom a východnom Slovensku.
  • Meteorológovia predpokladajú, že dnešné búrky budú sprevádzať mimoriadne nebezpečné sprievodné javy, informuje iMeteo

Prečo je to dôležité: Momentálne sa Slovensko nachádza v dlhotrvajúcom búrkovom období. Počasie stihlo v mnohých obciach a mestách napáchať veľké škody. Informovanie o stave počasie a možných rizikách, ktoré prináša, môže predísť škodovým udalostiam. 

Širší kontext: Búrky hrozia najskôr predovšetkým v horských oblastiach stredného a východného Slovenska. Najskôr prídu na východné Slovensko.

Aktuálny vývoj naznačuje, že nad Prešovským krajom a v oblasti Gemera budú vznikať silnejšie búrky, ktoré môžu rýchlo prerásť až do superciel. Niečo podobné včera zažili aj Košice. Výstrahy platia už od 6.00 h ráno. Okolo 9.00 h sa zvýši varovanie SHMÚ z 1. na 2. stupeň. Meteorológovia očakávajú, že večer udrú najintenzívnejšie búrky na juhozápade.

búrky , mapa
Zdroj: SHMÚ

Keď chceš vedieť viac, prečítaj si tiež: 

6. júna 2024 o 18:40 Čas čítania 0:18 VIDEO: Slovenskom sa prehnala supercelárna búrka, v Košiciach po nej zostala spúšť VIDEO: Slovenskom sa prehnala supercelárna búrka, v Košiciach po nej zostala spúšť
Domov
Zdieľať
Diskusia