Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
9. júna 2024 o 17:49
Čas čítania 0:32

Pokazené spotrebiče ti budú musieť opraviť aj po záruke. Poďakuj sa europoslancom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nová smernica môže výrobcov motivovať k výrobe kvalitnejších produktov.

Podľa novej smernice Európskeho parlamentu budú musieť výrobcovia elektrospotrebičov pokazené produkty opravovať aj po uplynutí lehoty záruky. Novinka sa zatiaľ týka spotrebnej elektroniky vrátane televízorov, smartfónov, vysávačov a mnohých ďalších. Ako pripomína portál tvnoviny.sk, ich zoznam sa ešte môže rozšíriť. 

„Právo na opravu je opatrenie, ktoré pomôže všetkým kupujúcim týchto spotrebičov, pretože budú mať právo na ich opravu nielen počas záruky, ale aj po nej,“ povedal odborník na elektroniku Roman Calík.

Podľa Romana Calíka môže nová smernica výrobcov motivovať k výrobe kvalitnejších produktov. „Spoločnosti nebudú chcieť, aby sa im v servisoch tieto produkty otáčali,“ povedal. Calík zároveň dodáva, že spoločnosti budú musieť držať staršie komponenty potrebné na opravu starších modelov elektroniky.

Výraznou zmenou je aj predĺženie času záruky v prípade pokazených produktov. Ak sa výrobok pokazí ešte počas záručnej lehoty, tá sa následne predĺži o jeden rok.

práčky
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš
Domov
Zdieľať
Diskusia