Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
11. júna 2024 o 17:19
Čas čítania 0:37

Dovolenka v Turecku sa pre Čechov zmenila na hrôzu. Po príchode domov ich museli hospitalizovať

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Po návrate z Turecka museli pre zdravotné problémy hospitalizovať ženu aj s jej synom.

  • Dovolenka v tureckej Antalyi sa pre viacerých Čechov zmenila na horor. Po návrate museli jednu z cestujúcich hospitalizovať. Lekára musel navštíviť aj jej syn, ktorý nekontrolovateľne vracal.
  • Dôvodom hospitalizácie bol pravdepodobne problém s jedlom.
  • Podľa odborníka môže ísť o bežnú cestovateľskú hnačku, upozorňuje TN.CZ.

Prečo je to dôležité: Táto udalosť zdôrazňuje riziká spojené s cestovaním, najmä čo sa týka infekcií a chorôb. Neznáme alebo nesprávne pripravené jedlo, kontaminovaná voda alebo nedostatočné hygienické podmienky môžu viesť k vážnym zdravotným problémom.

Citát: „Včera sme prileteli z Turecka a dnes ležím v nemocnici, už mám tretiu infúziu. Pravdepodobne nejaký veľký problém s jedlom v hoteli,“ opísala žena na sociálnej sieti.

Širší kontext: Podľa Petra Šonka, predsedu českého Združenia praktických lekárov, môže ísť o bežnú cestovateľskú hnačku. Podľa odborníka je najpravdepodobnejšie príčinou kontaminácia potravín baktériami. „Dobré však je držať sa niektorých základných pravidiel. Teda vecí, ktoré sa dajú olúpať, radšej olúpme, potraviny, ktoré môžeme uvariť, uvarme, a čo sa dá, umyme,“ dodal Šonka.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pexels/Hande Yavuz
Domov
Zdieľať
Diskusia