Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
12. júna 2024 o 8:35
Čas čítania 0:30

Rozlúč sa s teplom a so slnkom. Na Slovensko prichádza vlna ochladenia (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Meteorológovia hlásia výrazne ochladenie.

  • Slovákov čakajú chladné a upršané dni. Teploty budú o niekoľko stupňov nižšie, ako je dlhodobý normál, upozorňuje iMeteo.sk.
  • Na viacerých miestach očakávajú meteorológovia dážď a prehánky.
  • Naďalej platia výstrahy pred povodňami vo viacerých okresoch na Slovensku. Druhý stupeň hydrologickej výstrahy platí v okrese Revúca. Najnižší stupeň výstrahy je zas vydaný v okresoch Nové Zámky-juh, Lučenec, Gelnica, Košice a Košice-okolie (Hornád).

Prečo je to dôležité: Správy o počasí umožňujú ľuďom prípravu na nadchádzajúce dni a eliminujú riziko nepredvídateľných situácií. 

Širší kontext: Dôvodom nižších teplôt je chladnejší vzduch, ktorý k nám prúdi zo severozápadu, a vlniaci sa studený front. Prvé oteplenie môžu Slováci očakávať už v piatok. Teploty v priebehu víkendu stúpnu k tropickej hranici 30 °C. 

Keď ťa zaujíma viac, tak si prečítaj aj tieto články:

11. júna 2024 o 11:48 Čas čítania 0:36 Búrky na našom území sa končia. Slováci sa musia pripraviť na nepríjemnú zmenu a rýchlu výmenu šatníka Búrky na našom území sa končia. Slováci sa musia pripraviť na nepríjemnú zmenu a rýchlu výmenu šatníka
11. júna 2024 o 16:09 Čas čítania 0:41 Európu o niekoľko dní zasiahnu extrémne horúčavy. Teploty sa vyšplhajú na hranicu 45 °C Európu o niekoľko dní zasiahnu extrémne horúčavy. Teploty sa vyšplhajú na hranicu 45 °C
10. júna 2024 o 12:31 Čas čítania 0:34 Spolu so zrážkami padá na Slovensku aj saharský prach. Čiastočky zašpinia každý vonkajší povrch Spolu so zrážkami padá na Slovensku aj saharský prach. Čiastočky zašpinia každý vonkajší povrch
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia