Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
13. júna 2024 o 17:24
Čas čítania 0:42

VIDEO: Naď obvinil Kaliňáka z klamstva. Na tlačovke ukázal analýzu, ktorá dovolila poslať stíhačky MiG-29 na Ukrajinu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Jaroslav Naď obvinil Roberta Kaliňáka z toho, že klame, keď tvrdí, že nemá žiaden dokument o tom, že vláda Eduarda Hegera mohla poslať na Ukrajinu stíhačky MiG-29.

  • Ministerstvo obrany (MO) SR avizuje právne kroky pre darovanie stíhačiek MiG-29 Ukrajine. Tvrdí, že dočasne poverená vláda Eduarda Hegera nemala žiadne kompetencie sa ich zbaviť. Dočasne poverený kabinet techniku podľa rezortu daroval bez existujúcej právnej analýzy.
  • Exminister obrany Jaroslav Naď na dnešnej tlačovej konferencii analýzu ukázal. Vytlačená je na hlavičkovom papieri spolu s podpisom generálneho riaditeľa sekcie legislatívy.
  • Naď tvrdí, že vláda ho chce obviniť z vlastizrady iba preto, lebo sa Eduard Heger rozhodol zachraňovať ľudské životy. 

Prečo je to dôležité: Minister obrany Robert Kaliňák tvrdil, že ministerstvo vnútra neeviduje žiaden dokument. V prípade, ak Kaliňák hovorí pravdu, môže to mať vážne právne následky. Jaroslav Naď však obvinil vládu z toho, že klame ľudí. 

Citát: „To si naozaj niekto myslí, že by bez toho vláda jednohlasne schválila darovanie stíhačiek MiG-29?“ povedal Jaroslav Naď na tlačovej konferencii.

Širší kontext: Dočasne poverená vláda Eduarda Hegera v marci 2023 rozhodla, že Ukrajine poskytne 13 stíhačiek MiG-29 a časť systému protivzdušnej obrany Kub. Viacerí politici i právnici tvrdili, že dočasne poverený kabinet nemal oprávnenie darovať migy, keďže to považovali za zásadnú otázku zahraničnej politiky.

Domov
Zdieľať
Diskusia