Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
17. júna 2024 o 6:47
Čas čítania 0:44

Tento týždeň sa priprav na poriadne horúce dni. Na našom území udrú zatiaľ najvyššie teploty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Slovensko čaká po sérii chladných dní zmena a teploty výrazne stúpnu.

  • Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) avizuje v nasledujúcom týždni na Slovensku výrazné oteplenie.
  • Teploty by sa mohli podľa predpovedného modelu vyšplhať na 34 stupňov Celzia.
  • V pracovnom týždni by sa nemala vyskytovať oblačnosť. Prehánky a búrky budú len výnimočne.

Prečo je to dôležité: Správy o počasí umožňujú ľuďom prípravu na teplotné výkyvy a znižujú riziko problémov spojených s meteorologickými zmenami.

Citát:„V priebehu pondelka (17. 6.) a utorka (18. 6.) sa začne zo severnej Afriky vysúvať hrebeň vysokého tlaku vzduchu nad Taliansko a Balkán. Po jeho zadnej strane začne prúdiť od juhozápadu veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch aj do našej oblasti,“ priblížil SHMÚ na sociálnej sieti.


Širší kontext: „Už v utorok na juhu môže teplota dosiahnuť 32 stupňov Celzia,“ dodali meteorológovia. V stredu (19. 6.) sa očakáva podľa predpovedného modelu ešte o dva stupne viac.

„V noci na štvrtok (20. 6.) sa bude Poľskom presúvať ďalej na východ studený front, ktorý čiastočne ovplyvní počasie aj u nás. Zrážok veľa neprinesie, ale prechodne sa mierne ochladí, a to najmä na severe,“ doplnili s tým, že v piatok (21. 6.) by malo byť rovnako teplo ako v stredu.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia