Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
18. júna 2024 o 18:48
Čas čítania 0:34

V stredu na Slovensku udrú extrémne teplá, SHMÚ vydáva výstrahy 2. stupňa. Na niektorých miestach bude 35 stupňov Celzia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Meteorológovia vydali výstrahy pred vysokými teplotami vo viacerých častiach Slovenska.

  • Vo viacerých okresoch západného, južného a východného Slovenska treba počas stredy (19. 6.) rátať s vysokými teplotami.
  •  Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého a druhého stupňa.
  • Meteorológovia tam očakávajú ojedinele dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 stupňov Celzia.

Prečo je to dôležité: Správy o počasí umožňujú ľuďom prípravu na teplotné výkyvy a znižujú riziko problémov spojených s meteorologickými zmenami.

Citát: „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozornil SHMÚ.

Širší kontext: Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami platí predbežne od 13.00 h do 19.00 h vo viacerých okresoch Nitrianskeho kraja a v okrese Dunajská Streda. 

Prvý stupeň je vydaný v rovnakom čase pre celý Bratislavský kraj a väčšinu okresov Trnavského, Banskobystrického a Košického kraja a tiež v okresoch Nitra, Šaľa, Humenné a Vranov nad Topľou. Tam môže ojedinele dosiahnuť maximálna teplota vzduchu na 33 až 34 stupňov Celzia. 

Anketa:
Tešíš sa na vysoké letné teploty?
Áno, neviem sa dočkať.
Radšej by som uvítal ochladenie. 
Áno, neviem sa dočkať.
12 %
Radšej by som uvítal ochladenie. 
88 %
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia