Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Nina Miščíová
22. júna 2024 o 13:16
Čas čítania 0:36

Veľký internetový obchod hromadne prepúšťa zamestnancov. Chýbajú im milióny, hrozí najhorší scenár

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Česká spoločnosť Pilulka prežíva ťažké časy. Kvôli svojej záchrane sa stiahla zo zahraničných trhov a prepustila zamestnancov.

  • Spoločnosti Pilulka, ktorá slúži ako internetový obchod na predaj liekov, chýba kapitál vo výške 3,2 milióna eur, informuje Forbes.sk
  • V dôsledku finančných problémov sa po troch rokoch spoločnosť stiahla z rumunského, rakúskeho a maďarského trhu. 
  • Jeden z mála trhov, na ktorom sa rozhodla ostať, je ten slovenský. 

Prečo je to dôležité: Veľa internetových spoločností zažívalo počas pandémie prudký nárast tržieb. Keďže ľudia boli odkázaní nakupovať najmä prostredníctvom internetu, biznis s e-shopmi sa stal populárnym. Po skončení pandémie začala popularita e-shopov klesať, a tak niektoré spoločnosti, ktoré fungujú len prostredníctvom internetu, rapídny pokles tržieb nezvládli. 

Citát:„Rok 2023 bol zatiaľ najťažším v histórii firmy. Vlani v júni sme sa po 10 rokoch dramatického rastu rozhodli prvýkrát šliapnuť na brzdu a niektoré aktivity ukončiť, uviedol pre Forbes podnikateľ Petr Kasa.

Širší kontext: Pilulka v súčasnosti hľadá investora, ktorý by jej pomohol zvrátiť ekonomický úpadok. Zvažuje aj predaj celej spoločnosti. V rámci ochranných opatrení prepustila tretinu zamestnancov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia