Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
24. júna 2024 o 17:10
Čas čítania 0:38

Známa sieť predajní elektroniky spustila zavádzajúcu kampaň. Na prvý pohľad sa môže zdať, že na trhu končí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Cieľom kampane Okay elektro je pravdepodobne nalákať zákazníkov do predajní a e-shopov.

  • Spoločnosť Okay spustila zavádzajúcu kampaň, v ktorej sa na prvý dojem môže zdať, že spoločnosť na trhu definitívne končí.
  • Na webe informuje, že všetky predajne zatvorí budúci štvrtok 4. júla vo večerných hodinách. V podmienkach následne vysvetľuje, že ide o kampaň, v ktorej zákazníkom ponúka zľavnený tovar. 
  • Cieľom kampane je pravdepodobne nalákať zákazníkov do predajní a e-shopov.

Prečo je to dôležité: Zavádzajúce marketingové praktiky môžu vyvolať negatívne reakcie verejnosti a odborníkov. Takéto kampane môžu byť predmetom kritiky a môžu poškodiť reputáciu spoločnosti.

Citát: „Zatvárame – všetko musí preč! Vybav si domov novou elegantnou sedačkou, pohodlnou posteľou alebo modernými spotrebičmi. Sklady máme obmedzené a tovar rýchlo mizne, preto na nič nečakaj!“ píše na webe. 

Širší kontext: Nepriaznivá situácia spoločnosti sa začala počas pandémie, keď boli všetky kamenné predajne na Slovensku a v Česku zatvorené. Tržby v roku 2021 boli o 13,6 milióna eur nižšie v porovnaní s rokom 2020. Na trhu aktuálne dominuje Alza a HP Tronic, ktorý prevádzkuje predajňa elektroniky Datart. 

okay elektro
Zdroj: okay.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia