Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. júla 2024 o 15:07
Čas čítania 0:27

Na východe Slovenska sa sformovala supercela. Vytvárajú sa aj ďalšie búrky (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čo sa deje: Na východe Slovenska sa sformovala supercela, búrky prináša studený front.

Na východe Slovenska sa sformovala supercela. Studený front v pondelok prináša búrky najmä do Gemera a na východ. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na sociálnej sieti. Dodal, že supercela postupuje ďalej na severovýchod smerom na Šariš.

„Neďaleko Levoče sa sformovala prvá supercela so zreteľným hákovitým echom a ďalšími supercelárnymi črtami,“ uviedol SHMÚ. Priblížil, že nad touto oblasťou sú vysoké hodnoty odrazivosti, ktoré poukazujú na prítomnosť krúp.

„Ďalšie intenzívne búrky sa formujú na Zemplíne a v Gemeri, niektoré už začínajú taktiež vykazovať supercelárne črty s postupom na severovýchod,“ dodal s tým, že supercely sa budú viac odkláňať na východ. Keďže línia je podľa neho orientovaná paralelne s prúdením, lokálne prinesie aj vysoké úhrny zrážok.

Domov
Zdieľať
Diskusia