Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
9. júla 2024 o 13:30
Čas čítania 0:27

AKTUÁLNE: Bývalého vyšetrovateľa NAKA opäť obvinili. Údajne zneužil svoje právomoci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

K správe sa vyjadrila aj hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby Andrea Dobiášová.

Bývalého vyšetrovateľa Pavla Ďurka obvinil vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby zo zneužitia právomoci verejného činiteľa, informujú TV Noviny.

Hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby Andrea Dobiášová uviedla, že podľa informácií vyšetrovateľa mal obvinený úmyselne zabrániť osobe P. V. v užívaní práva na osobnú slobodu garantovanú Ústavou SR.

Toto stíhanie prichádza v čase, keď policajti okolo Jána Čurillu čakajú na rozhodnutie prokurátora v prvom prípade obvinení. Štyria vrcholoví vyšetrovatelia a bývalý šéf policajnej inšpekcie sú podozriví z prípravy nepodložených stíhaní ľudí z inšpekcie a zo SIS. Údajne to mali robiť pre to, aby inšpekcia nezačala stíhať ich. V septembri 2021 ich zadržali, ale bratislavský krajský súd neskôr rozhodol o ich prepustení, pričom skonštatoval, že na stíhanie nevidí dôvod. 

Domov
Zdieľať
Diskusia