Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
10. júla 2024 o 8:10
Čas čítania 0:42

Veľké čistky vo Volkswagene. Plánujú prepustiť až 40 % zamestnancov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Známy automobilový koncern Volkswagen hlási problémy. Plánuje prepustiť takmer polovicu zamestnancov.

  • Veľký automobilový koncern Volkswagen plánuje prepustiť takmer 40 % zamestnancov, informoval portál index.sme.sk s odkazom na české HN.
  • Prepúšťanie by sa vraj malo týkať všetkých závodov. Presný dátum zatiaľ automobilka nevie.
  • Slovenskej pobočky sa však prepúšťanie netýka, práve naopak, aktuálne stále hľadajú nových zamestnancov.
  • Zamestnancov by mala postupne nahradiť umelá inteligencia a roboti. 

Prečo je to dôležité: Automobilový priemysel v Európe reaguje na náročné obdobie. Výzvou je najmä príchod e-mobility a umelej inteligencie. Riziko pre chod výroby predstavujú aj rastúce ceny energií.

Citát: „Na konci minulého roka sme začali s výrobou nových generácií modelov Volkswagen Passat a Škoda Superb a zároveň sa pripravujeme na nábeh nového, plne elektrického SUV Porsche Cayenne. V tejto súvislosti aj naďalej priebežne prijímame nových zamestnancov, najväčší dopyt je po odborníkoch s elektrotechnickým vzdelaním,“ povedala pre Refresher hovorkyňa Lucia Kovarovič Makayová.

Širší kontext: Predseda odborovej organizácie vo VW Škoda Auto Jaroslav Povšík tvrdí, že najviac ohrozeným by mal byť závod Audi v Bruseli. Nepriaznivú situáciu u populárneho výrobcu áut údajne ovplyvnil aj znížený dopyt po elektromobiloch z dielne nemeckej automobilky Volkswagen.

Prečítaj si aj tento článok

15. novembra 2023 o 8:30 Čas čítania 0:25 Veľká automobilka má problémy a plánuje prepúšťať. Chystá veľké šetrenie, odísť má 6-tisíc zamestnancov Veľká automobilka má problémy a plánuje prepúšťať. Chystá veľké šetrenie, odísť má 6-tisíc zamestnancov
Domov
Zdieľať
Diskusia