Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
11. júla 2024 o 8:59
Čas čítania 1:00

Prezident Pellegrini sa stretol so Zelenským. Preberali ruský útok na detskú nemocnicu aj zbrojenie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zelenskyj sa navyše informoval o zdravotnom stave slovenského premiéra Roberta Fica.

  • Prezident SR Peter Pellegrini sa vo Washingtone počas summitu Severoatlantickej aliancie stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.
  • Slovensko podľa prezidenta súhlasilo, že Ukrajina sa stane členom NATO pod podmienkou, že s tým budú súhlasiť aj spojenci.
  • Prezidenti diskutovali o aktuálnej situácii na frontovej línii či podpore Slovenska v kontexte útoku na detskú nemocnicu. 
  • S ukrajinským prezidentom preberali aj zdravotný stav Roberta Fica a nadchádzajúce stretnutie premiérov, ktoré by sa mohlo konať na jeseň na Ukrajine. 

Prečo je to dôležité: Stretnutie prezidentov je symbolickým krokom podpory Ukrajiny a jej snahy stať sa členom NATO. 

Citát:„Priebeh summitu nebol vôbec nejakým spôsobom komplikovaný, pretože došlo k zhode všetkých členských krajín na definitívnom znení záverov, ktoré sú prezentované, a preto celá diskusia prebiehala skôr v tóne, kde sme jednotlivé členské krajiny potvrdzovali naše pozície, naše postoje, prezentovali naše priority,“ povedal Pellegrini. 

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Širší kontext: Podľa Pellegriniho so Zelenským a s členmi ukrajinskej vlády rokoval aj minister obrany Kaliňák, s ktorým hovorili o možnosti ďalších kontraktov pre slovenský vojenský priemysel. Podľa Pellegriniho je rozhodnutie vlády o navýšení kapacity pri výrobe munície alebo zbraňových systémov veľmi efektívne, pretože je o ne „extrémny záujem“.  


Zelenskyj sa informoval o zdravotnom stave slovenského premiéra Roberta Fica a privítal, že si premiéri oboch krajín telefonovali a dohodli sa na stretnutí vlád, ktoré sa na jeseň uskutoční na ukrajinskej strane. Na Ukrajinu by mal vycestovať aj Pellegrini, podľa ktorého by sa návšteva taktiež mohla konať na jeseň.


Pellegrini zároveň potvrdil pripravenosť SR po útoku na detskú nemocnicu poskytnúť zdravotnú starostlivosť detským pacientom.

Domov
Zdieľať
Diskusia