Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
24. júla 2024 o 16:20
Čas čítania 0:48

Nový posun v prípade pádu stanu na Pohode: polícia žiada občanov o pomoc, majú posielať videá z udalosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia začala pre pád stanu na festivale trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.

  • Polícia žiada verejnosť o pomoc pri vyšetrovaní pádu stanu, ku ktorému došlo 12. júla na festivale Pohoda v Trenčíne.
  • Návštevníkov vyzvala, aby jej zaslali videá, ktoré zachytávajú počasie na mieste konania festivalu.
  • Pád stanu vyšetruje krajský policajný vyšetrovateľ z Trenčína.

Prečo je to dôležité: Zaslanie videí polícii môže pomôcť urýchliť vyšetrovanie incidentu, čo prispeje k objasneniu príčin a zodpovednosti za pád stanu. Získanie relevantných nahrávok od verejnosti môže pomôcť zlepšiť bezpečnostné opatrenia do budúcnosti, čím sa môže znížiť riziko podobných nehôd.

Citát: „V rámci vyšetrovania je potrebné procesným spôsobom zaistiť relevantné kamerové nahrávky, ktoré zachytávajú všetky okolnosti, ktoré v tento deň príroda ‚narobila‘ v mieste konania festivalu,“ ozrejmili policajti.


Širší kontext: Polícia vyzvala účastníkov podujatia, respektíve blízku verejnosť, ktorá má nahrávky zachytávajúce počasie v mieste konania festivalu krátko pred búrkou, počas nej a po nej, aby ich kontaktovali cez súkromnú správu na stránke trenčianskej polície na sociálnej sieti.


K pádu veľkého stanu na festivale na trenčianskom letisku došlo vplyvom intenzívnej búrky. Zasahovali tam všetky záchranné zložky. Zranených bolo celkovo 29 osôb, jedna žena utrpela stredne ťažké zranenie. Zranených transportovali do nemocníc v Trenčíne a Považskej Bystrici. Polícia začala pre pád stanu na festivale trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Organizátori Pohodu ukončili predčasne.

Domov
Zdieľať
Diskusia