Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
26. júla 2024 o 11:48
Čas čítania 0:30

Polícia upozorňuje na nový podvod. Páchatelia sa v mailoch vydávajú za orgány štátu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia apeluje na ľudí, aby si všímali odosielateľov správ a boli obozretní.

  • Polícia Slovenskej republiky upozorňuje na podvodníkov, ktorí pod jej menom posielajú ľuďom falošné maily.
  • V mailoch ich informujú, že prekročili maximálnu povolenú rýchlosť. Na záznam z kamery ich odkazujú na link, ktorý je podvodný.
  • Polícia upozorňuje aj na fakt, že pokuty mailom neposielajú.

Prečo je to dôležité: Informovaním verejnosti o aktuálnych podvodoch môže polícia rýchlo reagovať na nové hrozby a minimalizovať ich dosah.

Citát:„Viacerí ste nám poslali takéto maily, ktoré pristáli vo vašej schránke. Samozrejme, ide o podvod,“ píše polícia v príspevku.

Širší kontext: Polícia upozorňuje, že ak dostaneš mail, ktorý vyvoláva pocit časovej tiesne na zaplatenie alebo zadanie údajov z karty, tak ide takmer s istotou o podvod. V príspevku apeluje na ľudí, aby si všímali odosielateľov správ.

Prečítaj si aj tieto články:

26. júla 2024 o 9:20 Čas čítania 0:57 V Petržalke strieľa neznámy strelec zo vzduchovky do okien ľudí. Polícia najskôr prípad klasifikovala ako priestupok V Petržalke strieľa neznámy strelec zo vzduchovky do okien ľudí. Polícia najskôr prípad klasifikovala ako priestupok
26. júla 2024 o 6:42 Čas čítania 0:43 Časť diaľnice D1 pred Bratislavou úplne uzavrú. Vodiči sa musia pripraviť na dlhé kolóny, polícia informuje o obchádzkach (+ mapa) Časť diaľnice D1 pred Bratislavou úplne uzavrú. Vodiči sa musia pripraviť na dlhé kolóny, polícia informuje o obchádzkach (+ mapa)
25. júla 2024 o 19:22 Čas čítania 0:49 Vláda sľúbila policajtom odmenu 5-tisíc eur. Musia však splniť niekoľko podmienok Vláda sľúbila policajtom odmenu 5-tisíc eur. Musia však splniť niekoľko podmienok

Domov
Zdieľať
Diskusia