Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
26. júla 2024 o 13:44
Čas čítania 0:32

VIDEO: V okrese Martin sa v blízkosti obcí pohybuje medveď. Obyvateľov vyzývajú na opatrnosť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šelmu sa podarilo obyvateľom obce natočiť na záznam.

  • Obyvatelia Turčianskej Štiavničky upozorňujú na sociálnej sieti na medveďa, ktorý sa pohybuje v blízkosti obce.
  • Šelmu spozorovali pri cintoríne v časti obce Kukučka okolo 16.30 h a v ten istý deň aj pri prístrešku s prameňom Medokýš okolo 21.00 h, upozorňuje Žilinak.sk.
  • Obec informuje, že šelmu už nahlásili zásahovému tímu. 

Prečo je to dôležité: Informovanie o výskyte medveďa v daných lokalitách môže predísť možnému riziku ďalšieho nešťastia.

Citát: „Na základe oznámenia upozorňujeme občanov a návštevníkov obce na pohyb medveďa. Preto vás žiadame, aby ste boli opatrní,“ píšu na sociálnej sieti.

Širší kontext: Nedávno zaútočil medveď v katastrálnom území obce Šútovo na 34-ročného cyklistu. Šelma naňho vybehla na turistickom chodníku na lesnej ceste v lokalite Zajacová. Cyklistu previezli do nemocnice. Po incidente má zranenú dolnú aj hornú končatinu. 

Prečítaj si aj tieto články:

25. júla 2024 o 14:59 Čas čítania 0:31 Na známom turistickom mieste v okrese Martin útočil medveď. Cyklista skončil s viacerými poraneniami v nemocnici Na známom turistickom mieste v okrese Martin útočil medveď. Cyklista skončil s viacerými poraneniami v nemocnici
18. júla 2024 o 13:04 Čas čítania 0:33 Nové pravidlá určujú postup pri odstreľovaní problémových medveďov. Štát vysvetľuje, čo treba robiť Nové pravidlá určujú postup pri odstreľovaní problémových medveďov. Štát vysvetľuje, čo treba robiť
16. júla 2024 o 10:01 Čas čítania 0:36 V ďalšom okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu pre výskyt medveďa. Platí v niekoľkých dedinách V ďalšom okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu pre výskyt medveďa. Platí v niekoľkých dedinách

Späť
Zdieľať
Diskusia