Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
25. júla 2024 o 14:59
Čas čítania 0:31

Na známom turistickom mieste v okrese Martin útočil medveď. Cyklista skončil s viacerými poraneniami v nemocnici

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia už kontaktovala aj Zásahový tím pre medveďa hnedého.

  • V katastrálnom území obce Šútovo v okrese Martin zaútočil na 34-ročného cyklistu medveď, informuje žilinská polícia na Facebooku.
  • Medveď vybehol na cyklistu na turistickom chodníku na lesnej ceste v lokalite Zajacová.
  • Cyklistu previezli do nemocnice. Po incidente má zranenú dolnú aj hornú končatinu.

Prečo je to dôležité: Informovanie o výskyte medveďa v daných lokalitách môže predísť možnému riziku ďalšieho nešťastia.

Citát: „Bol vyrozumený aj Zásahový tím pre medveďa hnedého, ktorý vykonáva na mieste ďalšie opatrenia. Polícia poskytla Zásahovému tímu pre medveďa hnedého súčinnosť pri pátraní po medveďovi, ktorého sa nepodarilo nájsť,“ píše polícia v statuse.

Širší kontext: Útok sa stal včera 24. júla v podvečerných hodinách. Polícia žiada obyvateľov, aby počas pobytu v prírode zvýšili opatrnosť a akýkoľvek stret s medveďom nahlásili.

Prečítaj si aj tieto články:

18. júla 2024 o 13:04 Čas čítania 0:33 Nové pravidlá určujú postup pri odstreľovaní problémových medveďov. Štát vysvetľuje, čo treba robiť Nové pravidlá určujú postup pri odstreľovaní problémových medveďov. Štát vysvetľuje, čo treba robiť
16. júla 2024 o 10:01 Čas čítania 0:36 V ďalšom okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu pre výskyt medveďa. Platí v niekoľkých dedinách V ďalšom okrese vyhlásili mimoriadnu situáciu pre výskyt medveďa. Platí v niekoľkých dedinách
14. júla 2024 o 11:57 Čas čítania 1:02 Ochranári upozorňujú, čo robiť pri stretnutí s medveďom. Ľudí varujú pred nevhodným správaním (+ návod) Ochranári upozorňujú, čo robiť pri stretnutí s medveďom. Ľudí varujú pred nevhodným správaním (+ návod)

Domov
Zdieľať
Diskusia