Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
29. júla 2024 o 14:20
Čas čítania 1:09

V Trebišove predali bytovku s 27 bytmi za 300-tisíc eur. Mesto sa jej muselo vzdať pre náročnosť rekonštrukcie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hodnota bytovky je podľa znaleckého posudku 297 000 eur.

  • Bytový dom na ulici Zimná v Trebišove by mala od mesta odkúpiť spoločnosť Sténia, a. s., za 297 000 eur.
  • Firma sa s ponúkanou cenou ako jediná zapojila do obchodnej verejnej súťaže na odkúpenie objektu a komisia jej návrh označila za najvhodnejší.
  • V dome sa nachádza 27 bytových jednotiek užívaných nájomcami na základe zmlúv o nájme bytu, z toho 13 zmlúv je uzatvorených na neurčitý čas.

Prečo je to dôležité: Predaj bytového domu prinesie mestu financie, ktoré môže využiť na rozvoj iných mestských projektov, ktoré zlepšia kvalitu života obyvateľov.

Citát: „V súčasnosti bytový dom pre mesto Trebišov negeneruje pridanú hodnotu, pričom sme toho názoru, že v rukách súkromného investora by uvedený bytový dom a priľahlý priestor mohli byť zrevitalizované a vytvorené vhodné podmienky pre obyvateľov žijúcich v bytovom dome a jeho okolí. Vzhľadom na vysokú finančnú náročnosť celkovej rekonštrukcie bytového domu sa mesto Trebišov rozhodlo ponúknuť bytový dom na predaj možnému súkromnému investorovi,“ uviedol primátor Trebišova Marek Čižmár na rokovaní poslancov.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Širší kontext: Predaj bytového domu na ulici Zimná 1645 s priľahlým pozemkom schválilo mestské zastupiteľstvo na aprílovom a júnovom zasadnutí. Hodnotu bytovky určil znalecký posudok na 297 000 eur, čo bola aj minimálna výška kúpnej ceny. Výsledkom súťaže má byť uzatvorenie kúpnej zmluvy. Spoločnosť Sténia sídli v Košiciach a v predmete podnikania má aj správu a údržbu bytového a nebytového fondu.

Predávaný bytový dom postavili v roku 1960 a aktuálne je podľa mesta na hranici svojej životnosti. Nachádza sa v ňom 27 bytových jednotiek užívaných nájomcami na základe zmlúv o nájme bytu, z toho 13 zmlúv je uzatvorených na neurčitý čas. Pri dodržaní podmienok stavebnej legislatívy je na zachovanie účelu objektu podľa radnice potrebná rekonštrukcia v celom rozsahu a energetické zefektívnenie. 

Prečítaj si aj tieto články:

24. júla 2024 o 14:00 Čas čítania 0:31 Štát ponúka byty v Bratislave za extrémne nízke ceny. Lákavé ponuky nie sú pre každého Štát ponúka byty v Bratislave za extrémne nízke ceny. Lákavé ponuky nie sú pre každého
23. júla 2024 o 6:48 Čas čítania 0:29 Žiješ v bytovke? Toto pravidlo ľudia bežne porušujú, hrozí im však pokuta vyše 16-tisíc eur Žiješ v bytovke? Toto pravidlo ľudia bežne porušujú, hrozí im však pokuta vyše 16-tisíc eur
3. júla 2024 o 10:24 Čas čítania 0:26 Legendárna krčma zo seriálu Horná Dolná je na predaj. Cena ťa prekvapí, kúpiť si ju môžeš už za pár desiatok tisíc Legendárna krčma zo seriálu Horná Dolná je na predaj. Cena ťa prekvapí, kúpiť si ju môžeš už za pár desiatok tisíc
Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: Google Mapy
Domov
Zdieľať
Diskusia