Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
31. júla 2024 o 13:31
Čas čítania 0:38

Chovateľovi na Liptove ušli v bytovke dva jedovaté škorpióny. Celé dva týždne si nevšimol, že sú preč

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Incident riešia v priestupkovom konaní.

  • V obci Liptovský Peter našli v spoločných priestoroch bytového domu jedovatého škorpióna Tityus serrulatus.
  • Chovateľ si nevšimol ich neprítomnosť od posledného kŕmenia, čo bolo približne 2 týždne od nájdenia škorpióna v spoločných priestoroch. Majiteľ ich kontroloval len pri kŕmení.
  • V prepravke, ktorú využíval majiteľ na chov, sa nachádzali dva škorpióny. V priestoroch našli len jedného a po druhom stále pátrajú.

Prečo je to dôležité: Prítomnosť jedovatého škorpióna v obývaných priestoroch predstavuje vážne riziko pre zdravie obyvateľov.

Citát:„Byt majiteľa škorpiónov a spoločné priestory boli opakovane prezreté UV lampami v snahe nájsť druhého škorpióna, čo sa nepodarilo,“ informuje Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS).

Širší kontext: Chovateľ kúpil nebezpečné zvieratá na inzertnom portáli Bazoš.sk za sumu 12 eur. Obyvateľov o vážnej situácii informovali a chovateľovi uložili na mieste opatrenie so zákazom chovu nebezpečných druhov živočíchov bez príslušných povolení.

V celom bytovom dome vykonali dezinsekciu. Incident rieši polícia v priestupkovom konaní. Na chovateľa podali trestné oznámenie.

Prečítaj si aj tieto články:

20. júla 2024 o 15:26 Čas čítania 0:47 Inšpektori rozdali počas júna tisícové pokuty. V obľúbených reťazcoch našli špinu či potraviny po záruke Inšpektori rozdali počas júna tisícové pokuty. V obľúbených reťazcoch našli špinu či potraviny po záruke
20. júla 2024 o 14:30 Čas čítania 0:29 Inšpektori našli vo vzorkách ryby nebezpečné baktérie. Na slovenský trh sa jej dostalo 31-tisíc kilogramov Inšpektori našli vo vzorkách ryby nebezpečné baktérie. Na slovenský trh sa jej dostalo 31-tisíc kilogramov
13. februára 2024 o 19:09 Čas čítania 0:33 Potraviny na Slovensku: Inšpektori odhalili exkrementy hlodavcov aj plesnivé boxy Potraviny na Slovensku: Inšpektori odhalili exkrementy hlodavcov aj plesnivé boxy
SKORPIONSKORPIONSKORPION
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia