Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
1. augusta 2024 o 6:49
Čas čítania 0:38

Košice majú problém s masívnym premnožením potkanov. Najhoršia situácia je na jednom z najväčších sídlisk

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Situácia je podľa starostky Sídliska nad jazerom vážna.

  • Na viacerých košických sídliskách majú problém s premnoženými potkanmi, upozorňuje STVR.
  • Najhoršia situácia je na Sídlisku nad jazerom. Hlodavce sa vyskytujú najmä pri kontajneroch. Miestni sa pre potkany boja vynášať odpadky.
  • Obyvateľom sídliska odporúčajú, aby pri kontajneroch nenechávali zvyšky potravy.

Prečo je to dôležité: Premnoženie hlodavcov zhoršuje celkovú hygienickú situáciu na sídliskách. Potkany sa živia odpadkami a môžu kontaminovať potraviny a vodu, čo vedie k ďalším zdravotným problémom.

Citát: „Tá situácia je naozaj veľmi vážna. Nazývame ju nielen kritickou, ale je to doslova extrém, ktorý sme my, nielen mestská časť, ale aj obyvatelia posledných desať rokov nezažili,“ hovorí starostka MČ Košice-Nad jazerom Lenka Kovačevičová.

Širší kontext: Mestská časť bude okrem deratizácie vykonávať aj iné opatrenia, aby situáciu s potkanmi zlepšila. Celoplošnú deratizáciu musia mestá vykonávať dvakrát ročne. Mesto Košice tvrdí, že jarnú povinnosť si splnilo. Vzhľadom na aktuálnu situáciu bude celoplošná jesenná deratizácia v meste Košice nariadená už v septembri 2024.

Prečítaj si aj tieto články:

15. júna 2024 o 8:38 Čas čítania 1:03 Deti bojujú o život v miestnosti s deravými oknami a hmyzom pri inkubátoroch. Košická nemocnica plánuje rekonštruovať zo zbierky Deti bojujú o život v miestnosti s deravými oknami a hmyzom pri inkubátoroch. Košická nemocnica plánuje rekonštruovať zo zbierky
3. júla 2024 o 19:36 Čas čítania 1:09 Primátor Košíc dal na strechu magistrátu včelie úle. Tvrdí, že niekoľko nocí fľaškuje med, teraz to musí ísť vysvetľovať výboru Primátor Košíc dal na strechu magistrátu včelie úle. Tvrdí, že niekoľko nocí fľaškuje med, teraz to musí ísť vysvetľovať výboru
5. júla 2024 o 10:16 Čas čítania 1:07 Košickí policajti údajne dobili a sexuálne napadli zadržaného. Do konečníka mu strčili palicu a kopali ho do hlavy Košickí policajti údajne dobili a sexuálne napadli zadržaného. Do konečníka mu strčili palicu a kopali ho do hlavy
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: PEXELS/DSD
Domov
Zdieľať
Diskusia